Menü Bezárás

Szakmai nap a Schönherz Qpán

A Schönherz Qpa szakmai napjára, mint Simonyis kör, a HA5KFU rádióamatőr klub is készített egy szakmai játékot. A klub tevékenységével szinkronban egy morze-versennyel standoltunk, melyet a kör újoncai készítettek.

A klub tagjai 10-től 16 óráig váltották egymást a pult mögött az FNT-ben, aszerint, hogy kinek hogyan alakult a hétfői órarendje. Szerencsére a frissen felvett tagokkal voltunk annyian, hogy mindig legyen legalább 2-3 ember, hogy fogadja a csapatokat.

A csapatok feladata a következő volt nagy vonalakban: először kaptak néhány egyszerűbb gyakorló szót (például alma, schönherzqpa, megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért), majd miután némi gyakorlatot szereztek a billentyűk kezelésében, le kellett morzézniuk a csapatnevüket, minél gyorsabban, minél kevesebb hibával. Ha volt szabad billentyű (a napot négy billentyűvel indítottuk, de mivel az egyik bekötése kontakthiba miatt megbízhatatlan volt, ezért kivontuk a forgalomból), volt hogy közülünk is leült valaki morzézni, és extra pontokért versenyezhettek ellenünk a csapatok.

A megítélt pontszámokat a kapott google táblázatban rögzítettük, a menetlevelekre pedig halálfejes pecsétet nyomtunk az állomás sikeres teljesítését követően.

A képet köszönjük a SPOT fotókörnek!

Vélemény, hozzászólás?