Menü Bezárás

Téli tábor 2022

Idén első alkalommal (a kör feljegyzett történetében) téli tábort szerveztünk, melynek Diósjenő adott helyszínt. A kezdeti aggodalmak ellenére – miszerint nem lesz túl nagy jelentkezés, mert a vizsgák és a félév között szervezkedünk – ez volt az eddigi legnépesebb táborunk, mely összesen 27 résztvevőt számlált. Ez nem sokkal maradt el a kör létszámának kétszeresétől, így ez csak úgy volt lehetséges, hogy a táborozók közt voltak újoncok, öregtagok, SEM-esek, sőt, a Móra Ferenc Szakkollégiumból érkezettek is.

Ugyan a tábor az utóbbinál rövidebb volt, mivel csak két éjszakát töltöttünk itt, élményben nem volt hiány. A szokásos közös főzések, korlátlan készlet erejéig tartó sörözés és a mostanra már hagyománnyá vált sötétedés utáni túra mellett a szervezők készültek egy Popdaráló jellegű vetélkedővel, mely végén a győztes csapat egy üveg whisky tulajdonosává avanzsált.

Természetesen az amatőr tevékenység sem maradhatott el. Két újoncunk a tábor alatt helyben talált falécekből és drótokból antennát épített NOAA műholdak vételére, mely legnagyobb meglepetésünkre működött. Emellett ez időben került megrendezésre az Eurasia Championship névre hallgató rádióamatőr verseny, így a rövidhullámú sávokon jócskán volt forgalom. Ebben mi is részt vettünk nem elhanyagolható számú QSO-val, és utána le is adtuk a logunkat az összeköttetések igazolása céljából.

A táborból új élményekkel, vagy két tucat QSO-val, néhányan másnapossággal, mások helyben épített antennával, és Baráth Laci a „Dínó bácsi” becenévvel tért haza. Aki utóbbi eredetére kíváncsi, azzal sajnálattal kell közöljem, hogy ami Diósjenőn történik, az Diósjenőn marad.

Vélemény, hozzászólás?