Menü Bezárás

Magyarországi analóg átjátszók listája

Az analóg átjátszólista .csv formátumban ide kattintva tölthető le (2021. 08. 24.-ei állapot).

A Magyarországi amatőr átjátszók az elmúlt években nehéz időszakot éltek meg, minekutána az Antenna Hungária felszólította az adótornyain berendezést üzemeltetőket, hogy tisztázzák jogviszonyukat, avagy kössenek szerződést a céggel az üzemeltetéshez, olvasható többek között az MRASZ közleményében is. Ezért az átjátszók egy jelentős része leszerelésre és áttelepítésre, egy szerencsétlenebb része pedig csak leszerelésre került.

Örvendetes, hogy még így is jelentős számú átjátszó maradt üzemben, melyekről aktuális információt HA2TO honlapjáról lehet beszerezni. Amire viszont sajnos nincs lehetőség, az az, hogy az ott található táblázatot valamilyen .csv fájlba exportáljuk, és egy megfelelő programmal (pl. CHIRP) feltöltsük a rádiónkba. Ezért egy délután fogtam magam, és létrehoztam egy ilyen fájlt.

Ebben a listában az összes – 2021. augusztus 24.-én – aktívnak címkézett analóg átjátszó szerepel, plusz belekerültek a 2 méteres és 70 centis sávok hívó- és SSTV frekvenciái. Az átjátszóknál minden esetben csak a felmenő irányú CTCSS van beprogramozva (amennyiben van), a lejövő irányú nincs. A név rovatba mindenhol az átjátszó hívójele került, így ez fog megjelenni a rádiók kijelzőjén. Megjegyzésként mindenhol ott van a telepítés helye, ez alapján akár kitalálható valami „beszédesebb”, lényegre törő rövidítés, én ezt mindenkinek a saját fantáziájára bíznám.

Vélemény, hozzászólás?